Examen vmbo Duits halen met Examenidioom

Hoe groter je woordenschat in de Duitse taal, hoe groter de kans dat je een mooi cijfer haalt voor het examen vmbo Duits. De examenteksten bevatten vaak moeilijke woorden. Examenidioom Duits vmbo zorgt ervoor dat je de beste voorbereiding hebt op het vmbo-examen Duits. Aan de hand van ruim duizend Duitse woorden verbeter je je luister-, spreek, schrijf- en leesvaardigheid in de Duitse taal. Elk woord is verpakt in een begrijpelijke zin, zodat je de betekenis van het specifieke woord in de context ziet. Het Examenidioom is door zijn opzet en inhoud bij uitstek geschikt voor zelfstudie voor het vmbo-examen Duits. 

Duitse woorden die je moet beheersen voor het vmbo-examen Duits

Examenidioom vmbo Duits is overzichtelijk ingedeeld, met een onderscheid in Duitse woorden die passief of actief moeten worden beheerst voor het examen vmbo Duits. Je wordt getoetst op je receptieve taalvaardigheid (voor luisteren en lezen van Duitse teksten) en productieve vaardigheid (voor spreken en schrijven van Duitse teksten). Het Examenidioom bevat twee lijsten: één voor receptieve woorden en één voor productieve woorden. 

Door het oefenen met oude vmbo-examens Duits vergroot je tevens je woordenschat. Bovendien begrijp je de teksten op het examen dan beter. Hoe minder woorden je tijdens het eindexamen hoeft op te zoeken in je woordenboek, hoe meer tijd je hebt voor het maken van het examen vmbo Duits.

 

Receptieve en productieve taalvaardigheid oefenen voor examen vmbo Duits

Examenidioom Duits vmbo bestaat uit 19 thematisch gerangschikte hoofdstukken. De thema’s zijn gerelateerd aan de meest voorkomende onderwerpen in de teksten op het centraal examen vmbo Duits. Daarnaast wordt in een aantal hoofdstukken aandacht besteed aan idioom Duits, dat je voor een goed tekstbegrip moet beheersen, zoals verbindingswoorden en woorden die omvang of gradatie aangeven. Het slothoofdstuk van het Examenidioom Duits vmbo bevat een herhaling van de in het boek opgenomen taalhandelingen. De inhoud bestaat uit:

  • Per hoofdstuk een lijst van 40 receptieve woorden, gerelateerd aan het examen vmbo Duits.
  • Per hoofdstuk een lijst van 15 productieve woorden, voor betere schrijf- en spreekvaardigheid.
  • Twee taalhandelingen (taalniveau A2/B1) per hoofdstuk, met minimaal twee varianten.
  • Per hoofdstuk twee opdrachten (voor receptieve en productieve taalvaardigheid Duits vmbo).
  • Cartoons die Duitse woorden en taalhandelingen bevatten. 
  • Alfabetische woordenlijsten Duits en Nederlands, om snel woorden op te zoeken. 
  • Zeker slagen met Examenidioom en Examenbundel vmbo Duits 

Examenidioom Duits vmbo en Examenbundel vmbo Duits vormen de ideale combinatie om te slagen voor het examen vmbo Duits. Met Zeker Slagen! leer je bovendien effectief leren en plannen.