Examen havo/vwo Nederlands 3F/4F halen met Samengevat

Wil je binnen korte tijd alle stof voor het examen havo/vwo Nederlands beheersen? Dan ben je met één boek klaar: Samengevat havo/vwo Nederlands 3F/4F. Je hoeft je niet door lappen tekst te worstelen, maar je krijgt perfecte, beknopte samenvattingen van alle examenstof voorgeschoteld, mét voorbeelden van recente, oude havo-examens havo/vwo Nederlands. Je leert precies wat je moet weten. De leerstof en de vaardigheden in Samengevat zijn volledig gericht op het examenprogramma Nederlandse taal en literatuur havo/vwo, op de referentieniveaus 3F en 4F. Alle havo-, vwo- en gymnasiumleerlingen hebben veel voordeel van dit boek.

Samengevat geschikt voor zowel havo- als vwo-examen Nederlands 

Het examenprogramma voor het vak Nederlands is voor havo en vwo vrijwel identiek. Er is alleen bij de literatuur een klein verschil tussen beide opleidingsniveaus. Over het algemeen worden aan de vwo-leerlingen hogere eisen gesteld dan aan havo-leerlingen. Samengevat havo/vwo Nederlands 3F/4F geeft de relevante verschillen per domein aan, specifiek in de examenparagrafen. Hier is ook expliciete informatie over het examen havo of vwo Nederlands te vinden. 

Op het mondeling examen worden taalvaardigheid, schrijfvaardigheid en literatuur getoetst, op het eindexamen havo en vwo Nederlands worden de leesvaardigheid en argumentatieve competenties geëxamineerd. Samengevat behandelt per domein kort de theorie. Je krijgt handige tips hoe je je op het havo of vwo-examen Nederlands kunt voorbereiden en hoe je het examen het beste kunt aanpakken. De hoofdstukken Leesvaardigheid, Schrijfvaardigheid en Mondelinge taalvaardigheid besluiten met voorbeelden van oude examens havo/vwo Nederlands.

 

Beknopte en systematische informatie voor examen havo/vwo Nederlands

Aan het begin van elk hoofdstuk in Samengevat staat een gedetailleerde inhoudsopgave, zodat je snel de juiste informatie kunt vinden. Wil je een bepaald onderwerp of begrip opzoeken? Raadpleeg de begrippenlijst of het register achter in het boek. In elk hoofdstuk (Leesvaardigheid, Schrijfvaardigheid, Mondelinge taalvaardigheid, Literatuur) worden de bijbehorende onderwerpen kernachtig besproken. De voorbeelden zijn eenvoudig te herkennen aan de achtergrondkleur.

Elk hoofdstuk bevat tips voor bij het examen havo of vwo Nederlands. Het is een goede hulp bij je voorbereiding op het examen. Jouw examenresultaat wordt mede bepaald door het correct toepassen van de Nederlandse taal. Samengevat heeft daarom ook een hoofdstuk met informatie over spelling, stijl en grammatica. 

Winnende combinatie van Samengevat en Examenbundel

Samengevat bevat alle theorie voor het examen havo of vwo Nederlands. Wil je ook oefenen met opgaven en oude havo-examens Nederlands? Gebruik dan tevens Examenbundel havo Nederlands. Daarnaast geeft Zeker Slagen! je handige tips over doeltreffend leren en plannen.