Examen havo natuurkunde halen met Samengevat

Met Samengevat havo Natuurkunde 7e druk neemt jouw kans om te slagen voor het havo-examen natuurkunde enorm toe. De perfecte samenvattingen besparen je veel tijd. Daarnaast zijn er overzichten van begrippen en definities en oude examens havo natuurkunde in het boek opgenomen. Samengevat is vernieuwd en sluit naadloos aan op het actuele examenprogramma. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je iets mist. Het complete en overzichtelijke boek bevat alle leerstof en vaardigheden die op het natuurkunde-examen havo worden getoetst. 

Alle onderwerpen voor havo-examen natuurkunde behandeld

Samengevat havo Natuurkunde is prettig om te leren vanwege de duidelijke opzet en structuur. Alle hoofdonderwerpen voor het komende examen havo natuurkunde worden op volgorde behandeld, specifiek beeld- en geluidstechniek, beweging en energie, materialen, aarde en heelal en meten en regelen. Het boek bevat hoofdstukken over onder meer trillingen en golven, straling en gezondheid, energieomzettingen en elektriciteit. 

Samengevat begint met een uitleg over hoe je het boek het beste kunt gebruiken. Na de domeinen komen de voor het havo-examen natuurkunde benodigde ICT-vaardigheden en algemene vaardigheden aan de orde. Je vindt tevens verwijzingen naar de tabellenboeken Binas en ScienceData (die officieel zijn toegestaan als naslagwerk bij het natuurkunde-examen) en een register, zodat je snel begrippen kunt vinden als er iets onduidelijk is. Tijdens het examen havo natuurkunde mag je geen grafische rekenmachine gebruiken. 

 

Uitstekende samenvattingen voor het examen havo natuurkunde

De uitstekende samenvattingen in Samengevat bieden je de mogelijkheid om in korte tijd alle examenstof te herhalen en te overzien. Hoofd- en bijzaken worden onderscheiden, waardoor je een goed inzicht krijgt in de hoofdlijnen van de examenstof en in de samenhang tussen de verschillende onderwerpen voor het examen havo natuurkunde.

De linker- en rechterbladzijden in Samengevat havo Natuurkunde horen bij elkaar. Links worden de begrippen kort weergegeven, rechts worden deze begrippen toegelicht door voorbeeldvraagstukken of definities. Op de linkerpagina bevinden zich boomdiagrammen die de onderlinge relaties van begrippen laten zien. Deze bladzijde dient als controlelijst om er snel achter te komen of de genoemde onderwerpen bekend zijn. Meer informatie over de begrippen vind je op de rechterpagina. Hier zijn ook veel voorbeeldopgaven te vinden.

Theorie leren en stof oefenen met combinatie Samengevat en Examenbundel

Met de combinatie van Samengevat en Examenbundel havo Natuurkunde beschik je zowel over alle theorie als alle oefenopgaven en diverse oude examens havo natuurkunde om jezelf te toetsen. Daarnaast biedt Zeker Slagen! handige tips om effectief te leren en plannen.