Examen havo maatschappijwetenschappen halen met Samengevat

Wil je vol zelfvertrouwen het examen havo maatschappijwetenschappen maken, in de wetenschap dat je alle stof beheerst? Samengevat havo Maatschappijwetenschappen geeft je de zekerheid van alle examenstof in één boek. Het maatschappijvak staat bekend om de grote hoeveelheid lastige theorie. Samengevat geeft de hoofd- en kernconcepten, relevante theorieën en maatschappelijke fenomenen en veranderingen kort, duidelijk en systematisch weer. Je bereidt je hiermee zelfstandig voor op het havo-examen maatschappijwetenschappen en je weet exact wat je allemaal moet kennen om een goed cijfer te halen. 

Stof havo-examen maatschappijwetenschappen systematisch behandeld 

Samengevat havo Maatschappijwetenschappen is vernieuwd en sluit volledig aan op het actuele examenprogramma. Het boek begint met een korte uitleg over hoe het beste met het boek te werken. De stof voor het havo-examen maatschappijwetenschappen is ingedeeld aan de hand van de hoofdconcepten die op het eindexamen worden getoetst. De domeinen vaardigheden (het sociaalwetenschappelijk denken), vorming, verhouding, binding en verandering worden achtereenvolgens behandeld. Ieder concept begint met een leerschema.

De begrippen van ieder hoofdconcept worden aan het eind in een overzichtelijke rij uitgelegd. Je vindt de begrippen met de corresponderende paginanummers nog een keer in het register, zodat je deze eenvoudig kunt opzoeken als je verduidelijking wilt. Naast het uitleggen, schematiseren en verduidelijken van de theorie geeft Samengevat ook leertips voor de stof van het examen havo maatschappijwetenschappen en modellen politieke besluitvorming. 

 

Ideale samenvattingen voor het examen havo maatschappijwetenschappen 

Met Samengevat havo Maatschappijwetenschappen ben je verzekerd van perfecte samenvattingen en voorbeelden van recente, oude examens havo maatschappijwetenschappen. Je weet zeker dat er niets wordt overgeslagen. Door de opzet en inhoud van het boek kun je in korte tijd grote hoeveelheden examenstof herhalen en overzien. Samengevat biedt je een overzicht van essentiële rijtjes, verduidelijkende voorbeelden en toont je waar de samenhang tussen de onderwerpen te vinden is. 

Het programma voor het havo-examen maatschappijwetenschappen gaat ervan uit dat je alle kennis van het vak maatschappijleer nog paraat hebt. Er wordt op het eindexamen niet expliciet naar gevraagd, maar het helpt wel als je bijvoorbeeld weet wat ꞌhet kabinetꞌ is. 

Theorie herhalen met Samengevat en stof oefenen met Examenbundel

Samengevat vormt samen met Examenbundel havo Maatschappijwetenschappen (om alle stof te oefenen) de beste voorbereiding op het examen havo maatschappijwetenschappen. Je herhaalt de theorie in Samengevat en je toetst je kennis en vaardigheden met de oefenopgaven en oude havo-examens maatschappijwetenschappen in de Examenbundel. Zeker Slagen! helpt je daarnaast om effectief te leren en plannen.