Examen havo geschiedenis halen met Examenbundel

Het examen havo geschiedenis vraagt heel wat historisch besef. Er komen verschillende tijdvakken aan bod: jagers en boeren, Grieken en Romeinen, monniken en ridders, steden en staten, ontdekkers en hervormers. Maar ook regenten en vorsten, pruiken en revoluties, burgers en stoommachines, wereldoorlogen, televisie en computer. Daarnaast behoort een periode uit het Britse Rijk, Duitsland in Europa en Nederland tot de stof voor het havo-examen geschiedenis. Examenbundel havo Geschiedenis inclusief de gratis online leeromgeving mijn.examenbundel.nl is het ideale hulpmiddel om alle stof onder de knie te krijgen en jouw kennis en inzicht te toetsen. In combinatie met oude examens havo geschiedenis oefenen ga je met de best mogelijke voorbereiding het examen in. 

Oriëntatietoets, oefenvragen en proefexamen voor havo-examen geschiedenis 

Examenbundel havo Geschiedenis verrijkt je kennis, inzicht en vaardigheid én maakt je vertrouwd met de stof voor het examen havo geschiedenis en het soort vragen dat je straks moet beantwoorden. Het scherpt je historisch denken en redeneren aan. Je leert alles over de tijdvakken en de drie historische contexten, specifiek het Britse Rijk 1585-1900, Duitsland in Europa 1918-1991 en Nederland 1948-2008. Examenbundel havo Geschiedenis bevat: 

  • Oriëntatietoets over de bovengenoemde drie historische contexten.
  • Oefenvragen over de drie historische contexten en de oriëntatiekennis met uitwerkingen. 
  • Representatief proefexamen havo geschiedenis met uitwerkingen en aandachtspunten. 
  • Stappenplan om optimaal met Examenbundel havo Geschiedenis te werken.
  • Overzicht van kenmerkende aspecten en historische begrippen.

 

Stof en vraagwijze te weten komen met oude examens havo geschiedenis

Het examen havo geschiedenis toetst jouw kennis en inzicht op verschillende tijdvakken. Het examen bestaat uit open vragen. De begrippen worden getoetst en hoe je deze begrippen in een context plaatst. Er wordt verwacht dat je kunt aangeven waarom bepaalde gebeurtenissen hebben plaatsgevonden en wat de gevolgen zijn geweest op politiek, cultureel en economisch gebied. Je moet bronnen kunnen interpreteren en kunnen vaststellen of ze betrouwbaar zijn.

Oude examens havo geschiedenis oefenen is één van de slimme dingen die je kunt doen ter voorbereiding op het centraal examen havo geschiedenis. Je komt namelijk te weten wat voor soort vragen er worden gesteld en wat voor niveau er van je wordt verlangd. Oude havo-examens geschiedenis  bieden je de zekerheid dat je onderweg bent om te slagen. 

Met Examenbundel havo Geschiedenis slagen voor het examen

Leer zo efficiënt mogelijk. Met Examenbundel havo Geschiedenis kan iedereen slagen voor het examen. De bundel voldoet aan de laatste eisen van het examen havo geschiedenis. Samen met Samengevat havo Geschiedenis en Zeker Slagen! vormt deze Examenbundel  de perfecte voorbereiding op je examen.