Examen havo Engels halen met Examenidioom

Wil je je woordenschat Engels uitbreiden om zo goed mogelijk voor de dag te komen op het examen havo Engels? Examenidioom Engels havo helpt je om jouw leesvaardigheid en gespreksvaardigheid in de Engelse taal te verbeteren. Aan de hand van ruim duizend woorden word je klaargestoomd voor het havo-examen Engels. Elk idioomwoord is voorzien van een reële voorbeeldzin, zodat je de betekenis van het Engelse woord in een duidelijke context ziet. Het Examenidioom is door zijn aard en opzet zeer geschikt voor zelfstudie. Je oefent je in je eigen tijd en tempo naar een goed cijfer voor het examen havo Engels. 

Idioom afgestemd op havo-examen Engels én op goed tekstbegrip

Het Examenidioom Engels havo omvat 20 hoofdstukken, die thematisch gerangschikt zijn en aansluiten op de profielen Economie en Maatschappij, Cultuur en Maatschappij, Natuur en Techniek en Natuur en Gezondheid. Het idioom Engels is voor een groot deel afgestemd op de onderwerpen voor het examen havo Engels. Daarnaast zijn er Engelse woorden opgenomen die beheerst moeten worden om teksten te kunnen begrijpen op het havo-examen Engels. Denk aan verbindingswoorden of woorden die gradatie of omvang aangeven. 

 

Examen havo Engels oefenen met ruim duizend Engelse woorden 

Met Examenidioom havo Engels verbeter je je schrijf- en spreekvaardigheid en je begrijpt door je grotere woordenschat Engelse teksten beter. Dat komt onder meer van pas als je oude examens havo Engels gaat oefenen. Het Examenidioom behandelt gespreksvaardigheid, het beginnen van een gesprek in het Engels, het vragen om verduidelijking en het geven van je mening in de Engelse taal.

Er wordt in het boek een onderscheid gemaakt tussen Engelse woorden voor passief taalgebruik (luisteren en lezen) en actief taalgebruik (spreken en schrijven). Dit wordt ook wel receptieve en productieve taalvaardigheid genoemd. Voor beide vaardigheden zijn er aparte woordenlijsten.

Examenidioom havo Engels neemt examenstress weg

Examenidioom geeft je het vertrouwen voor het examen havo Engels. De inhoud bestaat uit:

  • Per hoofdstuk een lijst van 40 receptieve woorden, gerelateerd aan het examen havo Engels.
  • Per hoofdstuk een lijst van 15 productieve woorden, voor een betere schrijf- en spreekvaardigheid.
  • Twee taalhandelingen (taalniveau A2) per hoofdstuk, met minimaal vier varianten.
  • Per hoofdstuk twee opdrachten (voor receptieve en productieve taalvaardigheid Engels).
  • Alfabetische woordenlijsten Engels en Nederlands, om snel woorden op te zoeken. 

Slagen voor havo-examen Engels met Examenidioom en Examenbundel 

Met de combinatie Examenidioom Engels havo, Examenbundel havo Engels en Zeker Slagen! laat je niets aan het toeval over om te slagen voor het examen havo Engels. Kies ook voor de beste examenvoorbereiding!