Examen havo economie halen met Examenbundel

Wil je optimaal voorbereid zijn op het examen havo economie? Alles weten over vraag en aanbod in de markt, prijsvorming, ruilhandel, samenwerken en onderhandelen voor (markt)partijen? Examenbundel havo Economie beantwoordt al je vragen en laat je gericht oefenen met oriëntatietoetsen en oude examens havo economie. Je vergroot je kennis en inzicht in het verzamelen van informatie en de inschatting van risico’s bij transacties, evenals de oorzaken van economische groei en de verdeling van inkomen en welvaart. De korte termijn schommelingen in economische activiteiten hebben ook geen geheimen meer voor je.

Oriëntatietoets, examenopgaven en complete oude havo-examens economie

Het havo-examen economie wordt afgenomen met open vragen en meerkeuzevragen. De vragen hebben onder meer betrekking op loonstijgingen, wisselkoersen, conjunctuurschommelingen en de keuzes op microniveau die op macroniveau doorwerken. Vergeet niet de begrippen goed te leren en oefen je vaardigheid om deze in een juiste context te plaatsen. Examenbundel havo Economie voldoet aan de laatste eisen van het examen havo economie en bevat de volgende onderdelen:

  • Oriëntatietoets met vragen over alle onderwerpen die centraal geëxamineerd worden.
  • Gratis online oefen- en leeromgeving 
  • Per examenonderwerp een aantal (bewerkte) examenopgaven met uitwerkingen en antwoorden.
  • Vier complete oude examens havo economie, met uitwerkingen en uitleg bij de antwoorden. 
  • Stappenplan als handig hulpmiddel bij het werken met Examenbundel havo Economie.

havo economie

 

Oude examens havo economie en gratis online leer- en oefenomgeving

Het centraal examen havo economie bestaat uit zes hoofdonderwerpen (concepten): markt, ruilen over de tijd, samenwerken en onderhandelen, risico en informatie, welvaart en groei en goede tijden, slechte tijden. De Examenbundel havo Economie bevat onder meer vier complete oude examens havo economie. De eindexamens van de afgelopen twee leerjaren geven een goed beeld wat je kunt verwachten op jouw examen.

De oude havo-examens economie gaan gepaard met uitleg bij de antwoorden. Het is de ideale test om in te kunnen schatten of je de examenstof voldoende onder de knie hebt. Bovendien doe je ervaring op met het type vragen en de tijdsdruk. De Examenbundel bevat tabellen om je cijfer te bepalen na het maken van de oude examens havo economie. 

Vergroot je slagingskansen met Examenbundel havo Economie 

Ga vol vertrouwen het havo-examen economie tegemoet en vergroot je slagingskansen met het gebruik van Examenbundel havo Economie. Samen met Samengevat havo Economie en Zeker Slagen! ontbreekt er niets aan je preparatie voor het examen havo economie.