Examen havo economie halen met Samengevat

Wil je je perfect voorbereiden op het examen havo economie, met alle stof die deel uitmaakt van het eindexamen? Samengevat havo Economie 6e druk is geheel vernieuwd en aangepast aan de actuele eisen van het economie-examen havo. Alle hoofdonderwerpen komen kort en bondig aan bod: markt, ruilen over de tijd, samenwerken en onderhandelen, risico en informatie, welvaart en groei en goede tijden, slechte tijden. Naast de perfecte samenvattingen vind je overzichten met begrippen en definities en voorbeelden van oude examens havo economie. Samengevat is overzichtelijk en aangenaam om te leren, waarbij je precies weet wat je moet kennen.

Uitstekende voorbereiding op havo-examen economie met Samengevat

Samengevat havo Economie is naast elke lesmethode te gebruiken. Het boek helpt je goed in je voorbereiding op het centraal examen havo economie. Je leert en oefent in je eigen tijd en tempo. Alle leerstof en vaardigheden voor het eindexamen zijn beknopt en systematisch in heldere taal weergegeven. Je kunt in korte tijd grote hoeveelheden examenstof herhalen en overzien. En je leert hoofd- en bijzaken onderscheiden. Dit vergroot je inzicht in de hoofdlijnen van de examenstof en de samenhang tussen de verschillende onderwerpen op het havo-examen economie. 

 

Alle verplichte stof voor het examen havo economie in één boek

 

Samengevat havo Economie behandelt alle verplichte stof voor het examen havo economie, op onderwerp gesorteerd. Naast de zes hoofdonderwerpen voor het eindexamen krijg je uitleg over het gebruik van het boek en de vaardigheden. Je moet economische concepten herkennen en toepassen in uiteenlopende situaties. Informatievaardigheden, rekenkundig en/of grafisch onderbouwen en standpuntbepaling zijn van belang voor het havo-examen economie. Samengevat bevat ook een trefwoordenregister om snel bepaalde termen op te zoeken die niet duidelijk zijn of problemen geven bij het oefenen van de vragen.

 

Samengevat heeft een duidelijke structuur. De begrippen staan op de linkerpagina, de toelichting bij de begrippen (in de vorm van definities, illustraties of voorbeelden) bevindt zich op de rechterpagina. De boomdiagrammen op de linkerbladzijde laten de onderlinge relaties zien. Dit dient als een checklist om snel te weten te komen of de onderwerpen bekend zijn. Op de rechterbladzijde vind je nadere informatie over deze onderwerpen. 

 

Theorie voor economie-examen havo gebundeld in Samengevat

 

Met Samengevat bereid je je zelfstandig voor op het examen havo economie. Je vindt hierin de theorie. Met de opgaven en de oude havo-examens economie en Examenbundel havo Economie toets je je kennis. Zeker Slagen! helpt je daarnaast om effectief te leren en plannen.