Examen havo Duits halen met Examenidioom

Met Examenidioom Duits havo heb je de ideale voorbereiding op zowel het mondelinge schoolexamen als schriftelijke centraal examen havo Duits. Je ontdekt in het boek meer dan duizend idioomwoorden Duits met reële voorbeeldzinnen. De Duitse woorden zijn thematisch gerangschikt, aansluitend op de verschillende keuzeprofielen. Het Examenidioom heeft tevens aandacht voor gespreksvaardigheid, het beginnen van een gesprek in het Duits, het vragen om verduidelijking en het geven van je mening. Je hebt geen examenstress meer met Examenidioom havo Duits. 

Met Examenidioom een hoger cijfer voor het havo-examen Duits

Examenidioom havo Duits geeft je de mogelijkheid om je woordenschat in de Duitse taal uit te breiden. Het boek is door zijn aard en opzet uitstekend geschikt voor zelfstudie. Je oefent je gespreks-, schrijf- en leesvaardigheid voor het examen havo Duits. Het leren van de Duitse woorden helpt je bij het begrijpen van de teksten en het oefenen met oude examens havo Duits. De teksten zijn eenvoudiger te lezen. Met het Examenidioom haal je een hoger cijfer voor het havo-examen Duits. 

 

Woordenlijst Duits voor luisteren, lezen, spreken en schrijven 

Examenidioom Duits havo maakt een onderscheid tussen receptieve en productieve taalvaardigheid, ofwel de vaardigheid in luisteren en lezen van een Duitse tekst (passief taalgebruik) en de vaardigheid om de Duitse taal te spreken en schrijven (actief taalgebruik). De ruim duizend Duitse woorden voor het examen havo Duits worden gescheiden aangeboden, in de vorm van een receptieve en productieve lijst. Door de voorbeeldzin bij elk woord zie je de woordbetekenis in de context.   

Ruim duizend woorden oefenen voor examen havo Duits

Examenidioom havo Duits bestaat uit 20 hoofdstukken, met thematische rangschikking en aansluiting op de vier profielen Economie en Maatschappij, Cultuur en Maatschappij, Natuur en Techniek en Natuur en Gezondheid. Het idioom Duits is gerelateerd aan de onderwerpen voor het examen havo Duits én is gericht op tekstbegrip, zoals verbindingswoorden of woorden die omvang of gradatie aangeven. De inhoud omvat:  

  • Elk hoofdstuk bevat een receptieve lijst van 40 woorden, gerelateerd aan het eindexamen havo Duits.
  • Per hoofdstuk een lijst van 15 productieve woorden, voor betere schrijf- en spreekvaardigheid.
  • Twee taalhandelingen (taalniveau B1/B2) per hoofdstuk, met minimaal vier varianten.
  • Per hoofdstuk twee opdrachten (voor receptieve en productieve taalvaardigheid).
  • Alfabetische woordenlijsten Duits en Nederlands, om snel woorden op te zoeken.   

Gebruik Examenidioom met Examenbundel havo Duits om te slagen  

Gebruik Examenidioom Duits havo in combinatie met Examenbundel havo Duits en Zeker Slagen! voor een optimale voorbereiding op het examen havo Duits. Je hebt hiermee de grootste slagingskans!