Examen havo biologie halen met Samengevat

Doe jij dit jaar examen havo biologie en wil je alle examenstof nog eens goed doornemen? Samengevat havo Biologie 6e druk sluit volledig aan op het vernieuwde programma voor het examen havo biologie. Je krijgt alle examenstof compact en overzichtelijk voorgeschoteld. De perfecte samenvattingen gaan gepaard met voorbeelden uit recente, oude havo-examens biologie. Daarnaast vind je overzichten met begrippen en definities over de hoofdonderwerpen op het eindexamen: zelfregulatie, zelforganisatie, interactie, reproductie en evolutie. Samengevat havo Biologie is te gebruiken naast elke lesmethode. 

Alle stof voor het havo-examen biologie overzichtelijk in één boek 

Alle examenstof kort en systematisch weergegeven in één boek. Dat maakt Samengevat havo Biologie helemaal waar. Je leert binnen een kort tijdsbestek precies wat je moet weten voor het havo-examen biologie. De hoofdstukken volgen de examenonderwerpen, te beginnen met cellen, organen en orgaanstelsels, voortplanting en ontwikkeling, erfelijkheid, DNA en celcyclus, genexpressie, RNA en eiwitsynthese. Je kunt grote hoeveelheden stof snel herhalen en overzien. En je leert hoofd- en bijzaken te scheiden.

De onderwerpen voor het examen havo biologie evolutie, fotosynthese, ecosystemen, voeding en vertering, bloedsomloop, gaswisseling, lever en nieren kennen na het doornemen van Samengevat geen geheimen meer voor je. En na de samenvattingen over gedrag en seksualiteit, oog en andere zintuigen, zenuwstelsel en spieren, hormonale regeling, huid en immuniteit, scheikunde en natuurkunde bij biologie ben je klaar om een goed cijfer voor het biologie-examen havo te halen. 

 

Perfecte samenvattingen voor het examen havo biologie 

Samengevat havo Biologie behandelt de vaardigheden die je moet beheersen voor het examen havo biologie en toont de samenhang tussen de hoofdstukken en subhoofdstukken. Aan de hand van een trefwoordenregister kun je eenvoudig specifieke termen vinden, in geval er iets niet duidelijk is of als je vastloopt bij het oefenen van de vragen.

Elke linker- en rechterbladzijde in Samengevat horen bij elkaar. Op de linkerpagina worden de begrippen kort weergegeven, terwijl op de rechterpagina deze begrippen worden toegelicht aan de hand van definities, illustraties of voorbeelden. Boomdiagrammen ter linkerzijde tonen de onderlinge relaties van begrippen. De nadere informatie op de rechterbladzijde helpt je als je nog niet bekend bent met de begrippen voor het examen havo biologie of er nog onvoldoende mee kunt werken. 

Gebruik Samengevat samen met Examenbundel op jouw pad naar succes 

Gebruik Samengevat havo Biologie met Examenbundel havo Biologie en Zeker Slagen! om met de juiste bagage aan kennis, inzicht en vaardigheid en voldoende zelfvertrouwen het examen havo biologie in te gaan.