Wat we nu weten over de eindexamens van 2021 #1 : examens gaan vooralsnog door!

Hoe groot is de impact van het coronavirus op de eindexamens van 2021? We houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes! 

Let op! Dit bericht is van 5 november 2020 over de eindexamens van 2021.

  • Lees hier het laatste artikel over de eindexamens van 2021.
  • Lees hier het laatste nieuws.
Wat we nu weten over de eindexamens van 2021

Alles is erop gericht om het onderwijs, de toetsing en examinering zo goed mogelijk te ondersteunen. D66 wil dat de eindexamens volgend jaar over de maanden mei, juni en als het nodig is ook juli verspreid worden (lees hier meer). Op dit moment zijn daar nog geen besluiten over genomen. Wel heeft Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, een aantal maatregelen getroffen: 

  • de termijn voor het aanleveren van schoolexamencijfers wordt verlegd;
  • de afnameperiode van cspe’s is verlengd tot en met 23 juli 2021;
  • de afnameperiode van de flexibele digitale centrale examens BB en KB is verlengd tot en met 23 juli 2021. 

Meer lezen over deze maatregelen? Dat kan hier.  

Wat vind jij van de maatregelen die nu worden genomen rondom het coronavirus? Laat je mening horen via de vragenlijst van het LAKS (Landelijk Aktie Komitee Scholieren). Zij gaan in gesprek met minister Arie Slob en nemen jouw mening daarin mee. Extra belangrijk om van je te laten horen!

Het lijkt er op dit moment op dat de eindexamens in 2021 gewoon doorgaan. De examens beginnen op maandag 17 mei en duren tot en met dinsdag 17 juli. Weten wanneer je welk examen hebt? Ga naar onze roosterpagina.