Kijktips voor het eindexamen geschiedenis

Ben jij volle bak aan het leren voor je eindexamens? Lekker bezig! Af en toe een beetje ontspanning tussendoor kan geen kwaad. Maar om nou gelijk een heel seizoen van Sex Education te bingen is misschien een beetje te veel van het goede. Kijk dan liever iets waar je wat van kan leren! Voor ieder examenvak zetten wij handige kijktips voor je op een rijtje. Zo heb je én ontspanning én je bent, zonder dat je het weet, aan het leren voor je eindexamens. Handig, toch?! Deze keer: kijktips voor het eindexamen geschiedenis. 

Kijktips eindexamen geschiedenis Examenbundel
  • Er zijn tientallen, nee hónderden, films die met geschiedenis te maken hebben. Kies vooral films uit met een thema waarin jij bent geïnteresseerd. Vind je bijvoorbeeld de Tweede Wereldoorlog interessant? Ga dan voor Der Untergang (Netflix) of Bankier van het verzet (Netflix).
  • Er zijn ook genoeg documentaires te vinden over de periode tussen 1940 en 1945. Bijvoorbeeld ‘Het leven van Hitler – een blauwdruk voor dictators’.
  • Ben je meer geïnteresseerd in het tijdvak Burgers & Stoommachines? Open Netflix en zoek naar ‘Publieke werken’. Deze film gaat over het eind van de 19e eeuw. Er zijn plannen om een hotel tegenover het Centraal Station van Amsterdam te bouwen. Maar daarvoor moet wel het huis van vioolbouwer Walter Vedder worden gesloopt. Dat laat hij niet zomaar gebeuren
  • Als je meer wilt weten over het tijdvak Ontdekkers & Hervormers, moet je absoluut de film Nova Zembla op Netflix kijken. In het 16e eeuwse Amsterdam stelt Willem Barentsz een bemanning samen om op ontdekkingsmissie te gaan. De jonge Gerrit wordt door zijn baas meegestuurd met de expeditie om zijn mannelijkheid te bewijzen. Een mooie film die lekker wegkijkt!
  • Ben jij fan van Frank Lammers en wil je een film kijken over het tijdvak Regenten & Vorsten? Dan is Michiel de Ruyter op Netflix echt iets voor jou.
  • Een film over de tijd van Grieken en Romeinen mag ook niet ontbreken op jouw bingelijst. Ga voor Troy, Pompeii, 300 of The last legion op Netflix.
  • Houd je meer van documentaires en wil je meer leren over de tijd van Pruiken & Revoluties? Bekijk dan Being Napoleon op Netflix. Op de 200ste verjaardag van de Slag om Waterloo spelen duizenden enthousiastelingen de epische strijd na. Maar er kan maar één Napoleon zijn…
  • Krijg je geen genoeg van documentaires? Op 2DOC vind je een lijst met alle documentaires die te maken hebben met geschiedenis. Plan daar maar wat uurtjes voor vrij! 

Zo, jij kunt weer even vooruit in je vrije uurtjes. Heb je vierkante ogen gekregen omdat je teveel naar je scherm hebt zitten kijken? Sla dan je Examenbundel en Samengevat weer open! Heel veel succes!